Auto belandt met volle vaart in tuin in Zedelgem

Redactie KW

Zaterdagavond omstreeks 22.45 uur is in Zedelgem een auto met volle vaart van de weg afgeraakt en op zijn zijde in een grote tuin beland. De twee inzittenden werden gewond.


© Johan Sabbe

Het ongeval deed zich voor langs de nochtans pijlrechte Brugsestraat tussen Aartrijke en de Zedelgemse rotonde Zuidwege. De wagen kwam uit de richting Aartrijke gereden, week van zijn rechte lijn af en kwam aan de overzijde van de weg met een harde klap tegen een boom in de tuin van het huis van autohandel VH Global Trading op zijn zijde terecht.

Net brand aan het blussen

De Torhoutse brandweer was op dat moment net een woningbrand in de naburige Veldegemsestraat in Veldegem aan het blussen en kwam snel ter plaatse. Een van de twee mannen die in de wagen zaten, werd lichtgewond aan het hoofd. De andere was er erger aan toe, maar bleef bij bewustzijn en verkeerde niet in levensgevaar.

Auto belandt met volle vaart in tuin in Zedelgem


© Johan Sabbe

Beide slachtoffers werden elk met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een deel van de Brugsestraat werd een tijdlang voor het verkeer afgesloten. Andere weggebruikers getuigden hoe de wagen met hoge snelheid – over de zijberm en de sloot – tot in de tuin gekatapulteerd werd.

(JS)