Onder een brandende zon raakten zondagnamiddag zo'n 40 bezoekers van het pretpark Bellewaerde in Ieper geblokkeerd in El Volador. De draaiende toren van 16 meter hoog kwam op 4 meter hoogte vast te zitten. De brandweer werd opgeroepen om de mensen te bevrijden. Drie ladderwagens en hoogtewerkers van het pretpark zijn ingeschakeld om iedereen terug op de begane grond te krijgen.

"De evacuatie verloopt vrij vlot en iedereen is rustig", zegt An De Ridder van Bellewaerde. "De brandweer is nu volop bezig om de mensen één per één uit de stoeltjes te bevrijden." De brandweer zorgt voor opvang en water. De stilstand zou te wijten zijn aan een technische storing.

© EF

(BELGA/Foto EF)

Onder een brandende zon raakten zondagnamiddag zo'n 40 bezoekers van het pretpark Bellewaerde in Ieper geblokkeerd in El Volador. De draaiende toren van 16 meter hoog kwam op 4 meter hoogte vast te zitten. De brandweer werd opgeroepen om de mensen te bevrijden. Drie ladderwagens en hoogtewerkers van het pretpark zijn ingeschakeld om iedereen terug op de begane grond te krijgen. "De evacuatie verloopt vrij vlot en iedereen is rustig", zegt An De Ridder van Bellewaerde. "De brandweer is nu volop bezig om de mensen één per één uit de stoeltjes te bevrijden." De brandweer zorgt voor opvang en water. De stilstand zou te wijten zijn aan een technische storing.(BELGA/Foto EF)