"De man maakte met zijn auto, een zwarte Vito bestelwagen, aanstalten om de Zeeweg in te slaan. Maar hij stopte en dus reed ik door. Ik dacht dat hij me wel gezien had", vertelt Arne. De bestuurder sloeg echter onverwachts toch af. "Ik trok meteen mijn remmen dicht, maar daardoor begon mijn voorwiel te slippen. Vervolgens ben ik hard op mijn linkerschouder gevallen. Mijn brommer is onder de auto beland", aldus Arne, die behalve een gekneusde schouder twee gebroken ribben en een grote kniewonde aan het ongeval overhield. "Het doet ook erg veel pijn. Ik heb vannacht bijna geen oog dichtgedaan", klinkt het.

De chauffeur stopte volgens Arne eerst nog om te helpen, maar reed vervolgens toch door. "Hij zei sorry, 't is mijn schuld en hielp me daarna aan de kant. En hij heeft ook mijn papieren gevraagd die onder het zadel van mijn brommer zaten. Pas bij mijn thuiskomst van het ziekenhuis zagen we dat het aanrijdingsformulier nog blanco was. Ik heb er nooit aan gedacht om ter plekke zijn nummerplaat te noteren - daarvoor had ik te veel pijn."

Een andere bestuurder bood spontaan hulp aan. "Een dokter die in het AZ Sint-Jan werkt en daar toevallig passeerde, heeft Arne naar de spoed gebracht. Er zijn ook nog andere voorbijgangers gestopt, maar blijkbaar heeft niemand de reflex gehad om de man zijn nummerplaat te nemen of foto's te maken van het ongeval", aldus Jessica Warmoes, de mama van Arne. Z'n ouders zijn nu op zoek naar getuigen. "Want die man is uiteindelijk toch doorgereden zonder z'n gegevens achter te laten. Dat komt neer op vluchtmisdrijf. Je weet dus maar nooit dat er misschien toch iemand zijn nummerplaat genoteerd heeft. Of misschien heeft hij zelf kinderen, en komt hij na het zien van deze oproep tot inkeer", aldus Jessica.

Haar bericht op Facebook werd al meer dan tachtig keer gedeeld, maar dat leverde voorlopig geen tips op. "We hebben ondertussen ook wel aangifte gedaan bij de politie", klinkt het. De schade aan Arnes brommer valt gelukkig nog te herstellen. Al zal dat de jongeman wel wat geld kosten. "Het spatbord is kapot en mijn koplamp, stuur en uitlaat zijn beschadigd", zucht hij. "Maar het is voor Arne in de eerste plaats ook een vervelende start van de zomervakantie", zegt Jessica. "Hij moet nu eerst nog enkele examens inhalen. En zijn vakantiejob komt eraan..."

Tips zijn welkom bij de Lokale Politie Kouter op het nummer 050 23 18 30

"De man maakte met zijn auto, een zwarte Vito bestelwagen, aanstalten om de Zeeweg in te slaan. Maar hij stopte en dus reed ik door. Ik dacht dat hij me wel gezien had", vertelt Arne. De bestuurder sloeg echter onverwachts toch af. "Ik trok meteen mijn remmen dicht, maar daardoor begon mijn voorwiel te slippen. Vervolgens ben ik hard op mijn linkerschouder gevallen. Mijn brommer is onder de auto beland", aldus Arne, die behalve een gekneusde schouder twee gebroken ribben en een grote kniewonde aan het ongeval overhield. "Het doet ook erg veel pijn. Ik heb vannacht bijna geen oog dichtgedaan", klinkt het.De chauffeur stopte volgens Arne eerst nog om te helpen, maar reed vervolgens toch door. "Hij zei sorry, 't is mijn schuld en hielp me daarna aan de kant. En hij heeft ook mijn papieren gevraagd die onder het zadel van mijn brommer zaten. Pas bij mijn thuiskomst van het ziekenhuis zagen we dat het aanrijdingsformulier nog blanco was. Ik heb er nooit aan gedacht om ter plekke zijn nummerplaat te noteren - daarvoor had ik te veel pijn." Een andere bestuurder bood spontaan hulp aan. "Een dokter die in het AZ Sint-Jan werkt en daar toevallig passeerde, heeft Arne naar de spoed gebracht. Er zijn ook nog andere voorbijgangers gestopt, maar blijkbaar heeft niemand de reflex gehad om de man zijn nummerplaat te nemen of foto's te maken van het ongeval", aldus Jessica Warmoes, de mama van Arne. Z'n ouders zijn nu op zoek naar getuigen. "Want die man is uiteindelijk toch doorgereden zonder z'n gegevens achter te laten. Dat komt neer op vluchtmisdrijf. Je weet dus maar nooit dat er misschien toch iemand zijn nummerplaat genoteerd heeft. Of misschien heeft hij zelf kinderen, en komt hij na het zien van deze oproep tot inkeer", aldus Jessica. Haar bericht op Facebook werd al meer dan tachtig keer gedeeld, maar dat leverde voorlopig geen tips op. "We hebben ondertussen ook wel aangifte gedaan bij de politie", klinkt het. De schade aan Arnes brommer valt gelukkig nog te herstellen. Al zal dat de jongeman wel wat geld kosten. "Het spatbord is kapot en mijn koplamp, stuur en uitlaat zijn beschadigd", zucht hij. "Maar het is voor Arne in de eerste plaats ook een vervelende start van de zomervakantie", zegt Jessica. "Hij moet nu eerst nog enkele examens inhalen. En zijn vakantiejob komt eraan..."