Op de hoek van de Pieter Deswartelaan met de Nijverheidsstraat in Nieuwpoort is woensdagnamiddag de lastarm van een torenkraan op een appartementsblok gevallen.

Een twintigtal bewoners moesten uit voorzorg hun appartement verlaten en werden een straat verder opgevangen in de brandweerkazerne.

Eén appartement is zodanig beschadigd dat de bewoonster tijdelijk opgevangen moet worden., JT
Eén appartement is zodanig beschadigd dat de bewoonster tijdelijk opgevangen moet worden. © JT

Eén appartement is zwaar beschadigd. Voor deze bewoonster wordt voor een tijdelijke opvang gezorgd. Ook een hoek bovenaan het dak heeft schade opgelopen. De oorzaak van het afknakken van de lastarm moet nog worden onderzocht.

Intussen is het noodplan in Nieuwpoort nog in werking. De blokken 1A en 1B werden preventief geëvacueerd omdat nog niet duidelijk is of de torenkraan al of niet stabiel staat. De bewoners van Blok 1A worden geadviseerd de woning niet te betreden; voor hen werd voor deze nacht opvang gezocht. Woensdagavond was ook nog niet beslist of ook de bewoners van Blok 1B effectief hun woning konden betreden.

De ambtenaar noodplanning van de stad Nieuwpoort zorgde voor de opvang voor de geëvacueerde personen. Donderdag omstreeks 7 uur wordt de kraan afgebroken.

(JT)

Op de hoek van de Pieter Deswartelaan met de Nijverheidsstraat in Nieuwpoort is woensdagnamiddag de lastarm van een torenkraan op een appartementsblok gevallen.Een twintigtal bewoners moesten uit voorzorg hun appartement verlaten en werden een straat verder opgevangen in de brandweerkazerne.Eén appartement is zwaar beschadigd. Voor deze bewoonster wordt voor een tijdelijke opvang gezorgd. Ook een hoek bovenaan het dak heeft schade opgelopen. De oorzaak van het afknakken van de lastarm moet nog worden onderzocht. Intussen is het noodplan in Nieuwpoort nog in werking. De blokken 1A en 1B werden preventief geëvacueerd omdat nog niet duidelijk is of de torenkraan al of niet stabiel staat. De bewoners van Blok 1A worden geadviseerd de woning niet te betreden; voor hen werd voor deze nacht opvang gezocht. Woensdagavond was ook nog niet beslist of ook de bewoners van Blok 1B effectief hun woning konden betreden.De ambtenaar noodplanning van de stad Nieuwpoort zorgde voor de opvang voor de geëvacueerde personen. Donderdag omstreeks 7 uur wordt de kraan afgebroken.(JT)