Vrachtwagenchauffeur ongedeerd nadat hij in lading wegzakt in Klerken

Een trucker heeft dinsdagmiddag erg veel geluk gehad bij een arbeidsongeval bij een bedrijf langs de Klerkenstraat in Klerken, nabij Houthulst. Hij viel in de laadruimte van zijn vrachtwagen en zakte volledig weg. De man kon tijdig gered worden.

© JH
© JH

Rond de middag moest de trucker, een zestiger uit de regio, een lading afleveren in een opslagruimte van het bedrijf. Het gaat om de opslagplaats van vroegere boerenbond in Houthulst. Bij het lossen van zijn lading ging het verkeerd.

“De man wou bovenaan zijn vrachtwagen een laadklep of een bedekking boven verwijderen maar verloor zijn evenwicht”, zegt brandweerkapitein Lode De Keyser van post Houthulst. “Daarbij struikelde hij en kwam hij in zijn lading terecht. Die bestond uit een soort meelachtige substantie of voedingsstoffen. De man zakte daarin weg.”

Toen de man in zijn lading viel begon hij meteen weg te zinken maar zijn grote geluk was dat hij op dat moment niet alleen was. Hij was al tot zijn borstkas weggezakt. Een of meerdere collega’s die het zagen gebeuren, schoten de man te hulp en konden hem al deels bevrijden. Intussen werd ook de brandweer opgeroepen.

Geen verwondingen

“Toen wij aankwamen zat de man nog vast tot onder zijn middel”, vervolgt De Keyser. “Met vereende krachten van de brandweer kon hij vervolgens snel bevrijd worden. Intussen kwamen ook de medische hulpdiensten toe maar de man raakte niet gewond.” Hij kreeg wel nog een medische check-up waaruit bleek dat hij aan zijn avontuur zelfs helemaal niks overhoudt. De politie moest ook niet ter plaatse komen voor de nodige vaststellingen. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.