Telescopische kraan kantelt achterover aan station

Er werd een andere telescopische kraan gestuurd om het gevaarte recht te trekken.© BB
Er werd een andere telescopische kraan gestuurd om het gevaarte recht te trekken.© BB
Redactie KW

In Oostende is vrijdagvoormiddag een telescopische kraan gekanteld, aan de Natiënkaai achter het station. De kraanman bleef, behoudens wat rugklachten, ongedeerd. De man kon op eigen houtje uit de cabine kruipen, maar was serieus geschrokken.

De telescopische kraan van Noordzee Kranen was net klaar met het bunkeren van de loodsboot Wandelaar van DAB Vloot. Dat is het aanleveren van brandstof en voeding aan boord, om dan weer een maand lang op zee te vertoeven. “Onze kraanman was aan het inpakken en had reeds zijn stempels ingetrokken, om als laatste de telescopische mast neer te leggen”, duidt zaakvoerder Mathias Vandendaele van Noordzee Kranen. “De giek stond te veel omhoog, waardoor de kraan uit evenwicht kwam en achterover viel. Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen”, aldus Vandendaele.

Geen ziekenhuisopname

De brandweer spoedde zich ter plaatse toen het incident rond 11 uur gebeurde, net zoals een ziekenwagen. “Bij aankomst stond de kraanman al op de begane grond. Hij was net zelf uit zijn cabine geklauterd. Hij had wat rugklachten maar een ziekenhuisopname bleek niet nodig”, zegt kapitein Dirk Maertens van de brandweer van Oostende. De scheepvaartpolitie kwam ter plaatse voor de vaststellingen en een verklaring.

“De schade aan de kraan valt gelukkig mee. Die is niet hopeloos verloren”, voegt Vandendaele nog toe. Er werd een andere telescopische kraan van Noordzee Kranen ter plaatse gestuurd om het gevaarte opnieuw recht te trekken. (BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier