Stagiair (18) van Veurns chocoladebedrijf Baronie overlijdt na elektrocutie

Ook de brandweer kwam ter plaatse.©José Tyteca JT
Ook de brandweer kwam ter plaatse.©José Tyteca JT
Redactie KW

In het Veurnse chocoladebedrijf Baronie is een 18-jarige stagiair overleden bij een arbeidsongeval. De jongeman stierf maandagmiddag door elektrocutie.

Het dramatische arbeidsongeval gebeurde maandagmiddag iets voor 17.00 uur bij Baronie in de Ondernemingenstraat in Veurne. Veel van de omstandigheden zijn nog onduidelijk.

Werken in elektriciteitscabine

“Onze diensten werden iets voor 17 uur verwittigd over een arbeidsongeval bij Baronie”, zegt commissaris Toon Fonteyne van politiezone Spoorkin. “Toen we ter plaatse gingen bleek het om een elektrocutie te gaan. Een 18-jarige jongeman uit Koksijde die momenteel aan de slag is als stagiair in het bedrijf had de opdracht gekregen om werken uit te voeren in een elektriciteitscabine. De jongen loopt nog school in het VTI van Diksmuide. Tijdens die werken moet er iets fout gelopen zijn en werd de jongen geëlektrocuteerd.”

“Een ambulance en een MUG-dienst kwamen ter plaatse maar alle hulp voor de jongen kwam te laat. Het parket werd verwittigd en de plaats werd in beslag genomen voor verder onderzoek. Ook het arbeidsauditoraat werd verwittigd en die zal de dienst Toezicht op het Welzijn op het Werk inschakelen voor het onderzoek. Onze diensten stonden ook in voor de slechtnieuwsmelding bij de familie van de jongen.”

De collega’s van de betreurde jongeman waren in shock. De ouders, zijn jongere broer (12 jaar) en de school werden ingelicht via de dienst slachtofferbejegening van de politie.

Ook de brandweer kwam ter plaatse om in het bedrijf een tent te plaatsen.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten