Zwevezelenaar overlijdt bij herstellingswerken aan vrachtwagen

Hulp kon helaas niet meer baten.© BF
Hulp kon helaas niet meer baten.© BF
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Op de bedrijfssite van Degroote Trucks en Trailers langs de Hille-Noord in Zwevezele is dinsdagmiddag 6 april omstreeks 14.30 uur een ongeval gebeurd waarbij een 48-jarige werknemer het leven liet. De precieze omstandigheden van het dodelijke ongeval worden nog onderzocht.

De onderhoudstechnicus was deze namiddag de remmen van een vrachtwagen aan het controleren. Om een onbekende reden kwam het voertuig in beweging en reed de werknemer aan, die zich op dat moment onder de vrachtwagen bevond. Met bijzonder zware verwondingen werd het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis in Roeselare. Daar is de werknemer aan de verwondingen overleden. Het slachtoffer woonde in Zwevezele en laat een echtgenote en drie kinderen na.

De omstandigheden waarin het dodelijk arbeidsongeval plaatsvond, worden verder onderzocht door het Arbeidsauditoraat Gent, afdeling West-Vlaanderen. Er werd een verkeersdeskundige aangesteld om na te gaan hoe dit voertuig in beweging kwam. Ook de inspectiedienst Toezicht Welzijn op het Werk komt ter plekke om na te zien of er inbreuken zijn op de welzijnswetgeving en voorschriften in verband met de arbeidsveiligheid.

Daarnaast werd ook de tussenkomst van een wetdokter gevorderd. (BF/red)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten