https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Loodgieter Dirk uit Houthulst loopt viervoudige bekkenbreuk op na val in kelder

Dirk viel dinsdagmiddag in een keldergat van een nieuwbouwvilla langs de Diksmuidebaan in Ichtegem. © JH
Redactie KW

Bij een zware val van een ladder in een kelder liep loodgieter Dirk Dellobel (67) uit Houthulst dinsdagmiddag een viervoudige bekkenbreuk op. De man moet drie weken herstellen in het ziekenhuis. “Daarna wacht hem nog een lange revalidatie. Ik hoop echt dat we nog samen de weg op kunnen”, zegt zoon Sam Dellobel van het gelijknamige sanitairbedrijf uit Koekelare.

Het ongelukkige ongeval gebeurde dinsdag rond het middaguur in een nieuwbouwvilla langs de Diksmuidebaan in Ichtegem. Dirk Dellobel was er sanitairwerken aan het uitvoeren samen met zoon Sam (28). Sinds enkele jaren runnen vader en zoon hun sanitairbedrijf samen. “We waren bezig met afvoeren aan het leggen voor de keuken en de toiletten en papa was alle materiaal aan het klaarzetten”, vertelt Sam. “Hij zou afdalen in de kelder op zijn ladder, maar die schoof opeens weg. Daardoor maakte hij een val van drie meter. Zelf zag ik het niet gebeuren, maar plots hoorde ik papa schreeuwen.”

Viervoudige bekkenbreuk

Sam daalde meteen ook af in de kelder om Dirk bij te staan. Maar hij had snel door dat hij weinig kon doen, omdat zijn papa erg veel pijn had. Hij belde de hulpdiensten. “De ambulance was hier in een recordtempo. Het duurde nauwelijks vijf minuten. Papa is meteen helemaal ingepakt tegen de pijn en de brandweer bouwde enkele platformen om hem naar boven te kunnen brengen.”

“In het ziekenhuis is hij meteen onderzocht en het verdict was zwaar. Hij liep een bekkenbreuk op op vier plaatsen en zijn twee onderste ruggenwervels zijn geraakt. Het grote geluk is dat alles min of meer op zijn plaats is gebleven en hij daarom niet geopereerd moet worden. Maar hij heeft uiteraard wel veel pijn. Volgens wat we nu weten zou hij drie weken in het ziekenhuis moeten blijven en daarna wellicht naar een revalidatiecentrum moeten gaan. Er wacht hem sowieso een lang herstel.”

Dagelijks zwaar werk

Dat doet de vraag rijzen of Dirk op zijn 67ste nog voldoende kan herstellen om het werk verder te zetten. “Daar willen we nog niet aan denken en dat moet papa zelf beslissen”, zegt Sam. “Hij is dan wel 67, hij ging nog dagelijks met mij mee en deed nog álle zwaar werk: in kruipkelders bezig zijn, op daken…”

“Papa heeft het bedrijf vroeger als elektronicazaak opgericht, maar schoolde zich bij in de sanitairwereld. Sinds vier jaar ben ik samen met hem zelfstandige in de zaak. Zijn uitvallen is een kleine ramp voor ons bedrijf, want we zitten tot over onze oren in het werk. We werken ook dagelijks samen met vijf onderaannemers. Dat zullen we oplossen. Ik hoop nu vooral dat papa na zijn herstel met mij terug de weg op kan”, besluit Sam. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten