Kraan valt om vlak naast sluizencomplex in Ooigem, kraanbestuurder lichtgewond

© JF

Een grote hydraulische hijskraan viel vrijdagmorgen plots omver bij werken aan de sluis in Ooigem. Twee andere kranen zijn in de weer om het ding terug recht te trekken. De kraanbestuurder werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Het bizarre ongeval gebeurde rond acht uur ’s morgens. Buurtbewoners hoorden een luide knal. “Maar pas toen even later de postbode kwam, zagen we wat er gebeurd was. Vorige week brak hier nog brand uit, onze straat lijkt wel vervloekt.”

Kranenbedrijf Desutter uit Harelbeke was al enige tijd bezig met werken aan de sluis en om voorlopig onbekende redenen viel plots een kraan van 48 ton omver. Rond tien uur verwittigden ze zelf de politie.

Twee grotere kranen trekken het recht

“De kraanbestuurder zat op het moment van het ongeval in de kraan”, klinkt het bij PZ Midow. “Hij is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De schade aan de omgeving is gelukkig beperkt, was de kraan in de sluis gevallen dan was de schade niet te overzien geweest.”

Twee grotere kranen waren ’s namiddags nog in de weer om het gevaarte recht te trekken. De Vaartstraat is afgesloten voor alle verkeer, de politie heeft een omleiding voorzien. De firma Desutter wenste nog niet te reageren op het ongeval.

(JF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.