Jongeman overlijdt aan verwondingen na val in werfput

Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Een 21-jarige jongeman is dinsdag om het leven gekomen na een arbeidsongeval op een werf tussen de Bruggesteenweg en de Liebeekstraat, op de grens van Roeselare met Gits. Jonas O. uit Anzegem belandde om een nog onduidelijke reden in een werfput. Hij werd in uiterst kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later op de dag aan zijn verwondingen is overleden.

Langs de Liebeekstraat in Roeselare wordt er momenteel werk gemaakt van een nieuwbouw voor een metaalbedrijf. Bij die werken worden er in de nabije omgeving van het gebouw ook leidingen aangelegd. Dinsdagochtend waren twee mannen volop aan het werk toen het plots helemaal verkeerd liep. Een kraanman merkte plots zijn collega, die rond de kraan aan het werk was, niet meer op. Hij ging kijken naar een twee meter diepe werfput en merkte daar het lichaam van Jonas O. op. Die lag, met verwondingen aan het aangezicht, tussen de buizen in de put.

De kraanman sloeg onmiddellijk alarm. Een MUG-team, de brandweer en een ambulance snelden ter plaatse. Bij aankomst was het slachtoffer al door enkele toegesnelde helpende handen uit de put gehaald. De jongeman kreeg ter plaatse de eerste verzorging toegediend. Hij werd in uiterst kritieke toestand en onder MUG-begeleiding overgebracht naar het AZ Deltaziekenhuis in Roeselare. Daar overleed hij kort nadien aan zijn verwondingen.

© (Foto GF)

Hoe het ongeval precies is gebeurd, is momenteel nog onduidelijk. Het arbeidsauditoraat is een onderzoek gestart. “De omstandigheden van het ongeval zijn inderdaad onduidelijk, er waren geen getuigen”, zegt Filiep De Ketelaere, woordvoerder en arbeidsauditeur bij het Arbeidsauditoraat van Gent, afdeling West-Vlaanderen. “De kraanman en het slachtoffer waren samen buizen aan het plaatsen bij grondwerken op de werf. Gezien het slachtoffer helaas is komen te overlijden, hebben wij een wetsdokter aangesteld. Er komt ook een veiligheidsinspectie op de werf en een technisch deskundige gaat op zoek naar de oorzaak van het ongeval. Een val in de werfput is één piste maar we houden ook rekening met de mogelijkheid dat het slachtoffer geraakt werd door de kraan. De put was niet zo diep en de verwondingen heel ernstig. De familie blijft ongetwijfeld met veel vragen achter en we hopen die te kunnen beantwoorden.”

De familie en de werkgever van de jongeman wensten nog niet te reageren op het tragisch ongeval. (JF/BF)

Vorige week was er een gelijkaardig incident in Dentergem, toen viel een dertiger in een werfput.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier