Geen gewonden nadat graafmachine kantelt

Het was dinsdagmorgen een bijzonder zicht voor automobilisten die de A19 in Gullegem verlieten. Een indrukwekkende graafmachine lag er ondersteboven in de gracht. Niemand raakte gewond maar het duurde een lange tijd alvorens de machine terug op haar rupsbanden stond.

De kraanman kwam er met de schrik van af.© CL
De kraanman kwam er met de schrik van af.© CL

Aan de afrit van de autosnelweg, ter hoogte van het Gullegemse containerpark, zijn er werkzaamheden bezig. Werkmannen verwijderen er gekapte bomen en takken en daarvoor wordt gebruikgemaakt van een imposante kraan.

“We waren niet ver van het kruispunt aan de slag toen de grond voor een deel wegzakte ”, verklaarde de kraanman. “De aarde is hier erg vettig en blijkbaar moet water ergens een deel van de ondergrond hebben weggenomen. De kraan helde over en verloor zijn evenwicht, waardoor we ondersteboven naar beneden tuimelden.”

Het schouwspel zag er dan wel vervaarlijk uit, van echt gevaar is er nooit sprake geweest . “De cabine is goed beveiligd, ik ben enkel flink geschrokken”, sluit de kraanman af. “Ook de graafmachine zelf is uitermate robuust gebouwd en kan tegen een duw. Nu moeten we enkel wachten op de komst van een gespecialiseerde firma die het gevaarte, met een gewicht van enkele tonnen, uit de dieperik zal kunnen vissen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.