Vijftiger uit Diksmuide sterft na diepe val in pompgebouw van Ooigem

In het pompgebouw nabij het sluizencomplex in Ooigem verongelukte een werknemer van de Diksmuide firma Vandezande. De vijftiger viel in één van de kokers zo’n acht meter naar beneden. Alle hulp kwam te laat, de man overleed ter plaatse.

In het pompgebouw nabij het sluizencomplex kwam arbeider om het leven.© BF
In het pompgebouw nabij het sluizencomplex kwam arbeider om het leven.© BF

Enkele medewerkers van de firma Vandezande uit Diksmuide in onder andere vijzelpompen waren maandag omstreeks 13.30 uur volop bezig in het pompgebouw nabij het sluizencomplex in Ooigem. In dat gebouw staan vier grote kokers met daarin pompen die er mee voor zorgen dat het waterpeil van het kanaal Roeselare-Leie en de Leie op gelijke hoogte komt te staan zodat schepen verder kunnen varen.

Twee van de vier pompen waren in werken, twee andere pompen lagen maandagmiddag stil. Uit een van de kokers werd de pomp gehaald om die te reinigen en mogelijks te vervangen. Tijdens die werken liep het plots compleet verkeerd. Een van de aanwezige mannen viel plots naar beneden en belandde zo’n acht meter diep in de koker. Zijn collega’s hoorden een lawaai, maar wisten niet onmiddellijk wat er gaande was.

Kort daarna werd echter duidelijk dat hun collega, een man uit Diksmuide geboren in 1967, een zware val had gemaakt.

De hulpdiensten waaronder het MUG-team, de brandweer en een duikteam snelden kort nadien ter plaatse. Alle hulp bleek echter te laat. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

De omgeving van het pompgebouw werd afgesloten voor omstaanders. De hulpdiensten stonden nog voor een moeilijke opdracht om het lichaam van de man uit de koker te halen. Hoe hij precies ten val is gekomen is onduidelijk. Het arbeidsauditoraat onderzoekt de omstandigheden van het dodelijk ongeval. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.