Dakwerker loopt zware verwondingen op bij val van dak

Redactie KW

Bij een arbeidsongeval kort voor de middag in de Groenestraat in Gijverinkhove bij Alveringem raakte dinsdag een 26-jarige dakwerker zwaargewond. Het arbeidsauditoraat onderzoekt de zaak.

Het arbeidsongeval gebeurde rond 11.20 uur dinsdagvoormiddag. De 26-jarige dakwerker was aan de slag op het dak van een rijwoning toen hij plots een kwalijke val maakte. De jongeman viel enkele meters naar beneden.

Moeilijk toegankelijk

Hij was er aan de slag voor een bedrijf uit de regio dat dakwerken uitvoert. Collega’s van hem zagen dat de man gevallen was en verwittigden meteen de hulpdiensten. Een mugdienst, ambulance, de politie en de brandweer kwamen ter plaatse.

De ploeg van de brandweer moest helpen om de dakwerker te evacueren omdat die zich in een moeilijk toegankelijke plaats bevond. De man kreeg ter plaatse de dringendste zorgen en werd daarna naar het ziekenhuis gebracht.

Geen levensgevaar

De man raakte bij zijn zware val zwaargewond maar verkeert niet in levensgevaar. De politie bracht het parket op de hoogte dat het arbeidsauditoraat inschakelde. Dat stelde de dienst Toezicht op het Welzijn op het Werk aan, maar stuurde zelf geen deskundige.

De politie voert ter plaatse zelf alle onderzoeken uit. Daarbij worden collega’s van de man verhoord, net als zijn werkgever. Er wordt ook een fotodossier opgesteld om de omstandigheden van het ongeval zo goed mogelijk in kaart te kunnen brengen. De bedoeling daarvan is dat het arbeidsauditoraat kan nagaan of alle veiligheidsvoorschriften nageleefd werden. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier