https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Arbeider zwaargewond aan arm nadat hij in transportband vastzit in Houthulst

De brandweer kwam massaal ter plaatse. © JH
Redactie KW

Een jonge Poolse arbeider is deze middag ernstig gewond geraakt bij een arbeidsongeval in een plasticbedrijf in Houthulst. De man kwam met zijn arm vast te zitten in een transportband en liep zware verwondingen op.

Het arbeidsongeval gebeurde in bedrijf in bedrijf Socaplast-Raff Plastics langs de Melanedreef in Houthulst. Dat is een bedrijf dat industrieel kunststofafval en gereinigd afval verzamelt om te recycleren om te hergebruiken.

Rond 14.15 uur kwam een arbeider, een jonge Poolse man, met zijn arm vast te zitten in een transportband. Hoe dat kon gebeuren is niet duidelijk. Zijn collega’s grepen onmiddellijk in en legde de transportband stil. Op dat moment zat de arbeider echter al tot bijna aan zijn elleboog in de transportband en schreeuwde het uit van de pijn.

Zware verwondingen

De brandweerposten van Houthulst, Langemark en Staden kwamen ter plaatse om hem te bevrijden. “Bij aankomst was de man bij bewustzijn maar leed veel pijn”, zegt kapitein Dominique Parmentier van post Langemark-Poelkapelle. “Een ambulance was al ter plaatse maar alvorens we een bevrijding uitvoerden wachtten we de komst van de MUG af om die bevrijding onder medische begeleiding te kunnen. Zo kreeg de man ook pijnstilling. Daarna konden we de machine deels monteren om de man te kunnen bevrijden.”

De arbeider werd daarna met zware verwondingen aan de arm naar het ziekenhuis gebracht. De politie deed ter plaatse de nodige vaststellingen. Wellicht komt ook de dienst Toezijn op het Welzijn op het Werk van het arbeidsauditoraat ter plaatse voor onderzoek.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.