Arbeider verliest beide benen bij arbeidsongeval in Zeebrugse haven

In de haven van Zeebrugge is dinsdagmiddag een arbeider levensgevaarlijk gewond geraakt. De man verloor zijn twee benen nadat hij tussen een pletwals en een vrachtwagen was terechtgekomen.

©ERIC LALMAND (Foto BELGA)
©ERIC LALMAND (Foto BELGA)

Het arbeidsongeval gebeurde rond 13 uur op de kaai bij C.Ro Ports, aan de Hendrik van Minderhoutstraat. In opdracht van zijn werkgever – een transportfirma – kwam het slachtoffer, een Oekraïner, een pletwals ophalen met een vrachtwagen. De pletwals was net vanuit China naar Zeebrugge overgevaren en moest naar een Zwitserse klant worden overgebracht.

Tijdens het laden op de dieplader liep het drastisch fout. De pletwals raakte van de dieplader af. Het slachtoffer kwam tussen die pletwals en de truck terecht. Collega’s zagen het gebeuren. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, maar verloor z’n beide benen. Het arbeidsauditoraat stuurde Dienst Toezicht Welzijn op het Werk ter plaatse om onderzoek te voeren naar de omstandigheden van het ongeval en of alle veiligheidsvoorschriften gerespecteerd waren.

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.