Arbeider Geert Ramboer uit Diksmuide stierf niet door medisch falen

Dinsdag was er een emotioneel eerbetoon bij het mechanicabedrijf Vandezande.© JH
Dinsdag was er een emotioneel eerbetoon bij het mechanicabedrijf Vandezande.© JH
Redactie KW

Het arbeidsongeval van maandag in het pompgebouw van Ooigem dat het leven kostte aan arbeider Geert Ramboer (53) uit Diksmuide is niet te wijten aan een medisch falen. Dat zegt het arbeidsauditoraat na een onderzoek.

Maandag kort na de middag kwam de arbeider om het leven toen hij in een vijf meter diepe koker viel tijdens werken aan de pomp. Geert Ramboer overleefde het ongeval niet . Het arbeidsauditoraat stelde de Toezicht Welzijn op het Werk aan, net als een deskundige en een wetsdokter. Diens bevindingen zijn intussen duidelijk.

“Er werd een inwendige autopsie gedaan”, zegt arbeidsauditeur Filiep De Ketelaere. “Daaruit blijkt dat er geen medische oorzaak is voor het overlijden van de man. Er zijn geen bijzonderheden naar boven gekomen. Het tragische overlijden is dus veroorzaakt door het ongeval zelf. Er wordt wel nog verder onderzoek gedaan naar hoe het komt dat die man in die koker is gevallen. Er wordt nagegaan of alle veiligheidsvoorschriften wel gevolgd worden. Dat is de procedure.”

Belangrijk voor rouwproces

“Het kan ook zijn dat het ongeval niet te vermijden was. Er is een technisch deskundige aangesteld die het oordeel aan ons nog moet over maken. Dat kan nog enkele maanden duren. We vinden het ook belangrijk voor de familie om dit verder te onderzoeken. Die mensen willen ook de omstandigheden weten, dat is belangrijk voor het rouwproces. Wij zijn uiteraard niet blind voor het menselijke aspect en zien ook dat dit ongeval veel leed veroorzaakt bij de werkgever.”

Intussen is er ook mee duidelijkheid over de uitvaartplechtigheid van Geert Ramboer. Alhoewel Geert heel veel vrienden had en ongelofelijk veel steun kreeg van collega’s en kennissen is de uitvaart door de geldende coronarichtlijnen in beperkte kring. Dinsdag was er nog een emotioneel eerbetoon door de collega’s van Geert.

Uitvaartzorg Cornelis biedt wel een livestream aan waar de uitvaart gevolgd kan worden. Die vindt komende zaterdag 20 februari plaats om 14 uur. Vanaf 13.45 uur kan de stream gevolgd worden via https://ervine.be/cornelis-uitvaartzorg-diksmuide/ . Er moet ‘stream 1’ aangeklikt worden.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier