Arbeider overleden na ongeval bij Clarebout Potatoes in Komen

Redactie KW

Een arbeider is dinsdagnamiddag overleden na een ongeval op de terreinen van Clarebout Potatoes in Komen. Dat meldt de directie. De Franse man, een veertiger uit Wattrelos, werd nog overgebracht naar een ziekenhuis in Ieper.

“Toen een doos in het automatische palettiseersysteem terechtkwam, wilde de man de machine deblokkeren”, legt majoor Olivier Lowagie, commandant van de hulpverleningszone Wallonie picarde, uit. “De pallet is gevallen en de man raakte vast tussen de machine en de pallet.”

Geschrokken

“Zowel zijn collega’s als de directie zijn diep geschrokken door het voorval”, meldt de directie in een mededeling. “Allen leven mee met de familie van het slachtoffer. Het bedrijf zal de nodige schikkingen treffen voor collega’s die hun medeleven willen betuigen.” Hoe het ongeval mogelijk was, wordt nog onderzocht. “Naast de lopende preventiecampagnes heeft de directie meteen een extra interne communicatie opgezet om alle medewerkers te sensibiliseren over het naleven van de veiligheidsvoorschriften en het belang van preventie op de werkvloer”, aldus nog de directie.

Eind juli vielen bij een andere vestiging van het bedrijf in Nieuwkerke een honderdtal werknemers in een week tijd ziek. Midden september bleek dat een zeldzame vorm van legionella werd aangetroffen in het bedrijf, maar verder onderzoek was nog nodig om de exacte oorzaak te kennen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier