Appartementsgebouw in Oostende ontruimd na brand

Redactie KW

Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag brak iets over 4 uur brand uit op de vierde verdieping van een appartementsgebouw in de Torhoutsesteenweg in Oostende.

In het appartementsgebouw waar brand uitbrak zijn volgens de politie 50 mensen ingeschreven. “Het was omstreeks 4u24 dat de melding binnen kwam op de dispatching”, zegt commissaris Kris Allary van de Oostendse politie. “De hulpdiensten waren snel ter plaatse. Er was heel wat rookontwikkeling waarop besloten werd om het volledige gebouw te ontruimen.”

Bewoners én politiemensen naar ziekenhuis ter controle

“Alle bewoners werden vrij snel geëvacueerd uit het gebouw. De brandweer had de brand snel onder controle. Volgens de brandweer is de oorzaak van de brand te wijten aan een frietpot die vuur heeft gevat omdat het fornuis is blijven aan staan.” Negen bewoners raakten bevangen door de rook en werden overgebracht naar het ziekenhuis ter controle. Uiteindelijk moesten volgens de politie de twee mensen van het appartement waar brand uitbrak in het ziekenhuis blijven ter observatie.

“Omstreeks 5u05 werd het gebouw vrijgegeven en mochten alle bewoners terug naar hun appartement, met uitzondering van het appartement waar het heeft gebrand. Die mensen worden, eens ontslagen uit het ziekenhuis, voorzien van de nodige opvang. Ook een aantal politiemensen raakten door de rook bevangen en werden naar het ziekenhuis gebracht. Na controle mochten ook onze mensen het ziekenhuis verlaten”, aldus de commissaris.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier