Anti-inbraaksysteem zet brillenzaak vol rook

© CL
Christophe Lefebvre

In de Wijngaardstraat was er woensdagavond opschudding toen een winkelpand zich met dikke rook begon te vullen. De brandweer snelde massaal ter plaatse om vast te stellen dat het enkel om loos alarm ging.

De melding bereikte de noodcentrale iets voor 23 uur. In een brillenspeciaalzaak merkten voorbijgangers heel wat rook op, waardoor al snel het vermoeden van brand de kop opstak.

De brandweer nam het zekere voor het onzekere en haastte zich meteen ter plaatse. Al snel bleek dat er geen sprake was van brand maar van een modern alarmsysteem dat zich in werking had gezet. Bij een inbraak pompen verschillende toestellen ondoorzichtbare rook in de ruimte, waardoor eventuele inbrekers het op een lopen zetten. De politie, eveneens ter plaatse, controleerde het pand samen met de handelaar maar kon er geen inbrekers aantreffen. De brandweer voerde een veiligheidscontrole uit maar kon geen euvel detecteren. Een defect aan het alarmsysteem lag naar alle waarschijnlijkheid aan de bron van de interventie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.