Antenne van radio Club FM valt om en beschadigt twee huizen

Het ongeval gebeurde in de Markstraat in Wielsbeke.

Foto MD

Donderdagmiddag omstreeks drie uur is de antenne van Club FM, het vroegere Radio Fiasco in Wielsbeke. Er vielen geen slachtoffers, maar het 50 meter hoge gevaarte raakte in zijn val een gevel en boorde zich in nog twee andere tuinen.

Getuigenis

Heike Cuyle woont nog maar enkele maanden net naast de antenne. “Ik was niet thuis toen de antenne omviel. Het was mijn moeder die me opbelde om te zeggen wat er was gebeurd. Op het eerste zicht valt de schade mee. Het lijkt erop dat een boom de antenne heeft doen afwijken, weg van mijn huis. Er zijn een aantal pannen stuk en er ontbreken enkele bakstenen aan mijn gevel, maar het is zeker niet zo dat we tijdelijk elders moeten wonen. Mijn vriend en ik kochten dit huis nog maar enkele maanden geleden, maar nooit hadden we gedacht dat dit zou gebeuren. We hebben ook nooit iets gezien aan de antenne waardoor we schrik kregen.”

Verzwakt door rukwinden?

Eigenaar van Club FM, Christophe Moens, snapt niet hoe dit kon gebeuren. “Zo’n antenne heeft een verwachte levensduur van 30 à 40 jaar. Deze antenne is acht jaar oud en wordt jaarlijks behandeld met een roestwerend middel om verzwakking van het metaal te voorkomen. Anderhalve maand geleden werd deze antenne nog opnieuw gekeurd en werden er geen gebreken vastgesteld. We wachten het onderzoek van de verzekering af, maar vermoedelijk hebben hevige rukwinden van de voorbije dagen de antenne verzwakt, waardoor uiteindelijk niet veel meer nodig was om ze finaal te doen vallen.”

Pas gekeurd

“Het belangrijkste voor ons is dat er geen slachtoffers zijn gevallen. Dit is één van de 60 zendmasten van Club FM, dat over heel België te ontvangen is. Naast de kosten voor de schade en het vervangen van de zendmast, zullen we ook wel een tijd uit de lucht zijn voor de regio Wielsbeke/Waregem. Aangezien de zendmast nog maar pas gekeurd is en onze verzekeringen in orde zijn, vermoeden we dat we relatief snel weer in de ether zullen zijn. Problemen om een nieuwe vergunning te krijgen, verwachten we niet omdat we zelf altijd alles volgens de regels hebben gedaan.”

(MD -Foto’s MD,Petra V.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.