Als bij wonder enkel materiële schade nadat wagen Spar in Kortrijk ramt

© CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

De Pottelberg in Kortrijk werd zondagvoormiddag opgeschrikt door een hels lawaai. Een auto boorde zich er door de gevel van de Spar supermarkt.

Hoewel iedereen meteen voor het ergste vreesde, bleek het te gaan om een erg jammerlijk ongeval. Delphine Meul, de zaakvoerster van de supermarkt, bekomt nog steeds van het voorval. “Rond 11.00 uur was ik aan de slag in onze beenhouwerij, toen het leek alsof er donderslag vooraan in de winkel plaatsvond. Toen ik naar voren liep merkte ik dat een auto dwars door de gevel was gereden”.

Een ongeval, met heel wat schade, waar als bij wonder geen gewonden vielen. “De chauffeur van het voertuig, een oudere heer die in zijn zeventiger jaren is, kwam er als bij wonder zonder kleerscheuren van af”, klinkt het opgelucht. De klap was zo hevig dat onze lange koelwand, een stevig stuk van 6 meter lang, zowat anderhalve meter vooruit was geschoven. Door die klap werd een klant, die net daar stond, achterover gegooid. Ook die dame kwam er zonder kwetsuren vanaf. Het is moeilijk te geloven, maar we hebben enkel en alleen materiële schade”.

De ravage is het gevolg van een banale vergissing, zo blijkt al snel. “Die oudere heer is hier een vaste klant. Hij reed de parking op en in de plaats van op zijn rempedaal te drukken, drukte hij met volle kracht op het gaspedaal. Een moment van onoplettendheid met grote gevolgen”.

Een duidelijk zicht op de kosten is er nog niet maar de koelinstallatie werd alvast gevrijwaard. “Een technicus kwam ondertussen de frigo controleren en daar blijkt dat de leidingen geen schade hebben opgelopen. Gewoon terugplaatsen was dus meer dan voldoende. Volgens de brandweer was er geen gevaar voor de stabiliteit van het gebouw en dus konden we het enorme gat dichtmaken. Op een zondagvoormiddag nog een schrijnwerker vinden, dat was onbegonnen werk. Ik ben dan ook erg dankbaar dat de buren hier allemaal hun handen uit de mouwen hebben gestoken om ons te helpen. Een offerte voor de definitieve herstelling volgt nog.”

Pittig detail: deze voormiddag leek het er even op dat de feiten zich zouden herhalen. “Een oudere dame kwam onze parking opgereden”, sluit Delphine af. “Ze parkeerde en trapte ook per abuis op het gaspedaal. Ze schoof pardoes door de struiken het voetpad op”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier