Alerte werknemer voorkomt erger bij silobrand

Het vuur was ontstaan onderaan de silo met houtschilfers. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Dinsdagmorgen 24 november brak brand uit bij de Deerlijkse firma Dewaele Houtskeletbouw. Dankzij een alerte medewerker van het bedrijf bleef de schade beperkt. Er vielen geen gewonden.

Het was een ploegleider die de hulpdiensten verwittigde. Bij aanvang van zijn ochtendshift merkte hij op dat de silo, waarin houtschilfers worden bewaard, erg warm had. Hij vertrouwde de zaak niet en belde meteen de brandweer.

“Met het blote oog was er inderdaad geen enkel probleem zichtbaar”, verklaarde de brandweerofficier ter plaatse. “Na een controle met onze warmtebeeldcamera merkten we op dat het hout, onderaan de silo, in brand stond. We maakten een opening waardoor we de brandende materie konden verwijderen en lieten de zaak zo afkoelen.”

“Uiteindelijk zit er voor ons nu niets anders op dan de situatie onder controle te houden, totdat een gespecialiseerde firma ter plaatse komt om de silo volledig leeg te maken. Had de medewerker van het bedrijf geaarzeld of niet gereageerd, dan kon de volledige silo in vlammen zijn opgegaan.”

Niemand raakte gewond en ook de werking van het bedrijf kwam niet in het gedrang.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier