Valcke Eddy en D'Hulst Marijke, de bewoners van Neerbeekstraat 30, liepen de schrik van hun leven op. "Er belde iemand aan de voordeur, toen we naar televisie aan het kijken waren. Een fietser had rook uit ons dak zien komen en verwittigde ons dat ons huis in brand stond. We belden meteen de hulpdiensten, die hier razendsnel ter plaatse waren. We konden onszelf in veiligheid brengen en we slaagden er zelfs in onze auto nog naar buiten te rijden", vertellen ze.

Eerder op de dag vonden, op het dak van de aanpalende garage, asfaltwerken plaats. Volgens de eerste vaststellingen zou een deel van die verse asfalt gaan smeulen zijn, wat de brand heeft veroorzaakt. De brandweer van Wevelgem vroeg versterking van het korps van Lauwe, beiden kregen de situatie snel onder controle. De woning liep aanzienlijke schade op, maar niemand raakte gewond. De Neerbeekstraat werd gedurende de bluswerken voor het verkeer afgesloten.

(MC)

Valcke Eddy en D'Hulst Marijke, de bewoners van Neerbeekstraat 30, liepen de schrik van hun leven op. "Er belde iemand aan de voordeur, toen we naar televisie aan het kijken waren. Een fietser had rook uit ons dak zien komen en verwittigde ons dat ons huis in brand stond. We belden meteen de hulpdiensten, die hier razendsnel ter plaatse waren. We konden onszelf in veiligheid brengen en we slaagden er zelfs in onze auto nog naar buiten te rijden", vertellen ze.Eerder op de dag vonden, op het dak van de aanpalende garage, asfaltwerken plaats. Volgens de eerste vaststellingen zou een deel van die verse asfalt gaan smeulen zijn, wat de brand heeft veroorzaakt. De brandweer van Wevelgem vroeg versterking van het korps van Lauwe, beiden kregen de situatie snel onder controle. De woning liep aanzienlijke schade op, maar niemand raakte gewond. De Neerbeekstraat werd gedurende de bluswerken voor het verkeer afgesloten.(MC)