De politie kwam ter plaatse nadat een man met psychische problemen zijn moeder bedreigde. Hij woonde bij haar in in de Nachtegaalstraat in Wevelgem. Toen de agenten ter plaatse kwamen, werd de dertiger meteen agressief. De politiemensen probeerden hem daarop naar buiten te brengen, maar hij verzette zich hevig. Pepperspray werkte niet en de man viel de agent aan met een schroevendraaier.

Daarop loste een collega-agent een schot, dat de 37-jarige Wevelgemnaar raakte in de borst. Hij werd nog ter plaatse gereanimeerd maar overleed later aan zijn verwondingen. De aangevallen agent werd geraakt in het gezicht en in de halsstreek en werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is niet in levensgevaar. Het parket heeft ondertussen een onderzoeksrechter gevorderd en ook Comité P werd ingeschakeld.

© CLL

Volgens het parket werd de Wevelgemnaar al langer begeleid door een ploeg ambulante zorg van het ziekenhuis. Ook tegenover die hulpverleners reageerde hij vaak agressief. Wevelgems burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V) kwam ook naar de Nachtegaalstraat om zijn medeleven te betuigen met de betrokken partijen. Ook hij is zwaar aangeslagen. "Deze zaak zal nog even nazinderen bij onze politiemensen. Het wordt een zwaar proces van mentale verwerking", stelde hij.

© CLL
© BELGA
© BELGA
De politie kwam ter plaatse nadat een man met psychische problemen zijn moeder bedreigde. Hij woonde bij haar in in de Nachtegaalstraat in Wevelgem. Toen de agenten ter plaatse kwamen, werd de dertiger meteen agressief. De politiemensen probeerden hem daarop naar buiten te brengen, maar hij verzette zich hevig. Pepperspray werkte niet en de man viel de agent aan met een schroevendraaier. Daarop loste een collega-agent een schot, dat de 37-jarige Wevelgemnaar raakte in de borst. Hij werd nog ter plaatse gereanimeerd maar overleed later aan zijn verwondingen. De aangevallen agent werd geraakt in het gezicht en in de halsstreek en werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is niet in levensgevaar. Het parket heeft ondertussen een onderzoeksrechter gevorderd en ook Comité P werd ingeschakeld.Volgens het parket werd de Wevelgemnaar al langer begeleid door een ploeg ambulante zorg van het ziekenhuis. Ook tegenover die hulpverleners reageerde hij vaak agressief. Wevelgems burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V) kwam ook naar de Nachtegaalstraat om zijn medeleven te betuigen met de betrokken partijen. Ook hij is zwaar aangeslagen. "Deze zaak zal nog even nazinderen bij onze politiemensen. Het wordt een zwaar proces van mentale verwerking", stelde hij.