Rit als afscheid van Jordy Dufoort

Redactie KW

De vrienden van Jordy ‘Fwoortn’ Dufoort namen zaterdag op een gepaste wijze afscheid van hun verongelukte kameraad. Een tweehonderdtal voertuigen claxonneerde aan de begraafplaats in Hooglede waar de 24-jarige Jordy rust. “We wilden hem toch nog een laatste rit geven.”

Op zondag 6 december kwam de 24-jarige Moorsledenaar Jordy Dufoort om het leven bij een zwaar quadongeval in Houthulst. Het overlijden zorgde voor heel wat emotie bij zijn vriendin, zijn familie en Jordy’s vele vrienden.

Stoet van 200 bestuurders

“Na zijn overlijden hebben we met verschillende vrienden samengezeten om te kijken op welke manier we Jordy toch nog een mooi afscheid konden geven. Dat verdiende hij”, aldus de 20-jarige Stadenaar Jordy Monsy. De vrienden besloten om zaterdag een rit te organiseren van aan de parking van De Vossenberg tot aan de begraafplaats in Hooglede, waar Jordy een laatste rustplaats kreeg.

“De voorbije week vroegen we toestemming aan de gemeente en aan de politie om alles op een veilige manier te laten verlopen. Iedereen hield zich aan de afspraken, uit respect voor Jordy.” Een tweehonderdtal bestuurders van quads, vrachtwagens en andere voertuigen reed zaterdag mee.

Verwijzingen op wagen

Nabij de Hoogleedse begraafplaats werd geclaxonneerd voor de overleden jongeman. “ Dit is een rit speciaal voor Jordy . Ik denk dat hij wel zou lachen moest hij zien dat Hooglede even afgesloten is voor hem.”

Jordy Monsy bracht de afgelopen week nog een extra eerbetoon aan zijn overleden kameraad. “Jordy zou me helpen bij het ontwerp van mijn auto. Na zijn accident heb ik besloten om verschillende verwijzingen naar hem op de wagen te laten aanbrengen.” Op de ene zijkant van de wagen staat de geboorte-en overlijdensdatum van ‘Fwoortn’ Jordy Dufoort, vooraan is een afbeelding aangebracht. Op de achterzijde van de Audi staat inmiddels ‘Rest in Peace Fwoortn’ . (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.