Afgebrande verdieping in Villa Rozerood in De Panne opnieuw geopend

© De brand vond plaats in september 2011
Redactie KW

Respijthuis Villa Rozerood heropende dinsdag zijn derde verdieping. In september 2011 legde een brand de verdieping volledig in de as.

Villa Rozerood biedt infrastructuur en een geïndividualiseerde zorgondersteuning aan voor zieke kinderen en hun mantelzorgers. De organisatie opende in 2010 de deuren. Een jaar later sloeg het noodlot toe. Een brand vernietigde de derde verdieping. Steunbetuigingen van ouders en kinderen zorgden ervoor dat Rozerood doorzette. “We zijn de brand te boven”, aldus directrice Daniëlle Huse.

Huiselijkheid blijft centraal

“We hebben de derde verdieping volledig herbouwd. We hebben nu extra multifunctionele logeermogelijkheden waardoor we gezinnen van hulpbehoevenden op een meer comfortabele manier kunnen laten logeren. Er zijn ook badkamers die speciaal uitgerust zijn voor adolescenten. We hebben bovendien een appartement dat eventueel kan gebruikt worden bij palliatieve zorgen. De capaciteit wordt niet opgetrokken. Het is de bedoeling om de huiselijkheid te bewaren”, aldus nog de directrice.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.