De bestuurder van een wagen met een Franse nummerplaat negeerde een politiecontrole in het Oost-Vlaamse De Pinte. Daarop zette de lokale politie de achtervolging in. Onderweg schoten ook patrouilles van de politiezones Mira en Gavers hun Oost-Vlaamse collega's te hulp.

Ter hoogte van de afrit van de E17 in Deerlijk reed de vluchtende wagen in op een politiecombi van zone Mira. Twee agenten raakten daarbij lichtgewond. Ook de vluchtende bestuurder liep verwondingen op.

Door de aanrijding lag de weg bezaaid met brokstukken. De afrit werd een tijdlang afgesloten. De federale wegpolitie kwam de nodige vaststellingen doen.

Ook een tweede verdachte voertuig kon onderschept worden. De twee voertuigen waren samen gevlucht maar het tweede had een andere route genomen. In dat voertuig zaten drie Franse mannen. Ze werden opgepakt en verhoord, maar het is niet duidelijk of ze voorgeleid worden. Het onderzoek moet uitmaken of de vier betrokkenen in aanmerking komen voor andere feiten dan de verkeersinbreuken.

(BELGA)