Achtervolging op E17 eindigt met crash in Deerlijk

Een achtervolging van een verdacht voertuig door de lokale politie van De Pinte is zondagavond geëindigd met een aanrijding van een politiewagen. Dat bevestigt de federale wegpolitie. Twee agenten en de vluchtende bestuurder raakten gewond.

Het is nog onduidelijk hoe het ongeval kon gebeuren. Het parket heeft een deskundige ter plaatse gestuurd.

De bestuurder van een wagen met een Franse nummerplaat negeerde een politiecontrole in het Oost-Vlaamse De Pinte. Daarop zette de lokale politie de achtervolging in. Onderweg schoten ook patrouilles van de politiezones Mira en Gavers hun Oost-Vlaamse collega’s te hulp.

Ter hoogte van de afrit van de E17 in Deerlijk reed de vluchtende wagen in op een politiecombi van zone Mira. Twee agenten raakten daarbij lichtgewond. Ook de vluchtende bestuurder liep verwondingen op.

Door de aanrijding lag de weg bezaaid met brokstukken. De afrit werd een tijdlang afgesloten. De federale wegpolitie kwam de nodige vaststellingen doen.

Ook een tweede verdachte voertuig kon onderschept worden. De twee voertuigen waren samen gevlucht maar het tweede had een andere route genomen. In dat voertuig zaten drie Franse mannen. Ze werden opgepakt en verhoord, maar het is niet duidelijk of ze voorgeleid worden. Het onderzoek moet uitmaken of de vier betrokkenen in aanmerking komen voor andere feiten dan de verkeersinbreuken.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.