Acht meter grote boom vernielt stuk terras De Lisdodde

Redactie KW

De horeca heeft maanden uitgekeken naar de heropening van de terrassen maar al twee weken lang gooien de weergoden roet in het eten. Daar kunnen ze bij brasserie De Lisdodde langs de pittoreske waterloop Fintele in Pollinkhove (Lo-Reninge) van meespreken. Rukwinden bliezen vrijdag een grote boom omver die een deel van het terras vernielde.

Het was vrijdagmiddag flink schrikken voor de uitbaters van de bekende brasserie De Lisdodde langs de Fintele. De horecazaak is een geliefde bestemming en stopplaats voor wandelaars, fietsers en eenieder die van de rust en natuur wil genieten.

Donderend gekraak

Vrijdagmiddag hoorden uitbaters Dirk Dauwens en Mieke Verkarre hoe de rukwinden tekeer gingen tegen de vele bomen die rond de zaak staan. Opeens hoorden ze een donderend gekraak. “We gingen naar buiten en zagen dat een van de grote bomen volledig omgevallen was en schuin op ons terras lag”, zegt Mieke Verkarre.

“Eigenlijk hebben we nog geluk. Want door de richting van de wind is de boom, nadat hij afkraakte, nog gedraaid waardoor de boom niet op de woning is terecht gekomen. Dat had evenzeer gekund. Het gaat om een boom van ruim 8 meter lang. Die had zeker veel schade kunnen veroorzaken.”

“Die is er nu ook, maar dan enkel aan ons terras. Zo’n zes tot acht stoelen zitten vast onder de boom en zijn gekraakt. Ook enkele tafels zijn kapot door de boom. Een deel van onze verlichting is ook vernield en een ander deel kreeg een serieuze duw. We zijn nu volop bezig met de boom zelf te verzagen. Daarvoor kunnen we rekenen op de bereidwillige hulp van enkele vrienden. Wie ons heeft geholpen kreeg gratis hout. We willen alles opgeruimd zien voor het pinksterweekend. Op ons terras kunnen 60 mensen plaatsnemen.”

Veel werk ondanks slecht weer

De vernielingen op het terras zijn een kleine domper maar zullen snel hersteld worden. Ondanks het kwakkelende weer de laatste weken klagen ze bij de Lisdodde niet. “Eigenlijk zijn we best tevreden”, zegt Mieke.

“Oké, met mooier weer zouden we nog meer tevreden zijn maar ons terras zit toch vaak vrij vol. Mensen vergeten ons niet en komen langs voor een drankje of voor onze bekende paling. We zijn al 36 jaar open en hebben een goed klantenbestand opgebouwd. Enkel als het echt slecht weer is openen we ‘s avonds niet.” (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier