Wie zich dezer dagen doorheen Ingelmunster moet verplaatsen, moet sowieso al de nodige creativiteit aan de dag leggen.

Zowel de momenteel in aanbouw zijnde Centrumbrug als de Ringbrug - niet toegankelijk omdat de rotonde van de Ring met de Oostrozebekestraat heraangelegd wordt - zijn afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Daardoor kan enkel nog de Wantebrug gebruikt worden om het Kanaal Roeselare-Leie te dwarsen.

Donderdagochtend gebeurde ter hoogte van de rotonde van het Vliegend Peerd rond 7.30 uur echter een ongeval met een auto en een tractor en dat zorgde voor heel wat fileleed. In de Gentstraat was het een tijdlang stapvoets aanschuiven van aan het station tot aan de bewuste rotonde en ook de pas heraangelegde Oostrozebekestraat kon het verkeer amper slikken.

De werken zijn een goeie maand aan de gang en er zijn geen noemenswaardige problemen. Verkeersongevallen heb je echter niet in de hand - burgemeester Kurt Windels

Ook het alternatief parcours via Emelgem slibde al snel dicht. Ondertussen is het ergste achter de rug en kwam de brandweer van Ingelmunster ter plaatse om de rotonde weer vrij te maken, maar op sociale media vloog de kritiek over de timing van de werken weer gretig in het rond.

Burgemeester Kurt Windels begrijpt de zorgen, zegt hij. "Maar we moeten tegelijk vaststellen dat de omleiding erg vlot verloopt. De werken zijn ondertussen een goeie maand aan de gang en er werden geen noemenswaardige problemen genoteerd. Vooraf werd gevreesd voor een verkeersinfarct, maar dat is er nooit gekomen. Verkeersongevallen heb je echter niet in de hand, maar deze zware ochtendspits ligt nu gelukkig weer achter ons."

Wie zich dezer dagen doorheen Ingelmunster moet verplaatsen, moet sowieso al de nodige creativiteit aan de dag leggen. Zowel de momenteel in aanbouw zijnde Centrumbrug als de Ringbrug - niet toegankelijk omdat de rotonde van de Ring met de Oostrozebekestraat heraangelegd wordt - zijn afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Daardoor kan enkel nog de Wantebrug gebruikt worden om het Kanaal Roeselare-Leie te dwarsen. Donderdagochtend gebeurde ter hoogte van de rotonde van het Vliegend Peerd rond 7.30 uur echter een ongeval met een auto en een tractor en dat zorgde voor heel wat fileleed. In de Gentstraat was het een tijdlang stapvoets aanschuiven van aan het station tot aan de bewuste rotonde en ook de pas heraangelegde Oostrozebekestraat kon het verkeer amper slikken.Ook het alternatief parcours via Emelgem slibde al snel dicht. Ondertussen is het ergste achter de rug en kwam de brandweer van Ingelmunster ter plaatse om de rotonde weer vrij te maken, maar op sociale media vloog de kritiek over de timing van de werken weer gretig in het rond. Burgemeester Kurt Windels begrijpt de zorgen, zegt hij. "Maar we moeten tegelijk vaststellen dat de omleiding erg vlot verloopt. De werken zijn ondertussen een goeie maand aan de gang en er werden geen noemenswaardige problemen genoteerd. Vooraf werd gevreesd voor een verkeersinfarct, maar dat is er nooit gekomen. Verkeersongevallen heb je echter niet in de hand, maar deze zware ochtendspits ligt nu gelukkig weer achter ons."