90-jarige botst aan wegversmalling frontaal op tegenligger

Redactie KW

Aan een wegversmalling op de weg tussen Oostnieuwkerke (Staden) en Passendale (Zonnebeke) zijn dinsdagavond twee voertuigen frontaal op elkaar gebotst. Aan het stuur van één van de wagens zat een 90-jarige man. Hij en zijn passagierster raakten gewond.

Langs de Grote Roeselarestraat in Passendale is sinds een tweetal jaar een kunstmatige wegversmalling gecreërd om de snelheid op het traject tussen Oostnieuwkerke en Passendale te milderen. Wie van Oostnieuwkerke komt, moet halt houden als een tegenligger nadert.

Dat deed de 90-jarige man achter het stuur van een Audi niet. In de versmalling kwam het tot een frontale botsing met een Volvo van een vrouw. Door de klap vloog de Audi op de betonnen rand aan de rechterkant. De Volvo raakte de vangrail aan de andere kant.

De ravage was enorm.
De ravage was enorm.© TP

De brandweer van de zone Westhoek snelde ter plaatse om de bejaarde man en zijn echtgenote uit hun verhakkelde wagen te bevrijden. Met verwondingen werden ze naar het ziekenhuis overgebracht. De vrouw uit het andere voertuig liep slechts lichte verwondingen op. De weg bleef een tijdlang plaatselijk voor alle verkeer afgesloten.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.