89-jarige fietser komt om het leven in Bavikhove

© Uitvaartzorg Vercruysse/LSi
Olaf Verhaeghe

Bij een verkeersongeval in de Hoogstraat in Bavikhove is maandagvoormiddag een 89-jarige man om het leven gekomen. Hij was met de fiets op weg toen hij werd aangereden door een bestelwagen. De bestuurder, een veertiger uit Waregem, kon de fietser niet ontwijken toen die plots naar links reed.

Zowel fietser Antoon Maes uit Bavikhove als de 48-jarige automobilist uit Waregem kwamen uit de richting van Ooigem (Wielsbeke). Na een fietsritje wou de 89-jarige fietser iets voorbij zijn woning de weg dwarsen. Hij maakte daarbij een links afslaande beweging. De chauffeur van de bestelwagen probeerde nog uit te wijken maar de fietser belandde toch op de voorruit. Passanten en toegesnelde hulpdiensten probeerden nog geruime tijd te reanimeren, tevergeefs. Volgens buren was het slachtoffer ondanks zijn 89 jaren nog een kwieke man die nog regelmatig een fietsritje maakte. “We dachten dat hij wel 100 jaar zou worden. Het is spijtig dat hij nu bij zo’n ongeval om het leven moet komen”, klinkt het. Antoon Maes was een oud-vlasser. Zoon Stefaan woont wat verderop in de straat. Hij laat ook dochters Marleen en Hilde achter.

Antoon Maes.
Antoon Maes.© Uitvaartzorg Vercruysse

Een verkeersdeskundige onderzocht in opdracht van het parket de omstandigheden van het ongeval. Volgens de verkeersdeskundige ligt vermoedelijk een gedeelde verantwoordelijkheid aan de oorzaak: de fietser had de wagen kunnen zien afkomen maar vermoedelijk reed de bestelwagen sneller van de toegelaten 50 km/u. De Hoogstraat bleef plaatselijk voor alle verkeer afgesloten. Buurtbewoners klagen al langer aan dat in de straat veel te snel gereden wordt, verkeersremmers ten spijt.

Waarom de man plots afdraaide, moet verder onderzoek uitwijzen. Volgens de verkeersdeskundige gaat het vermoedelijk om een gedeelde verantwoordelijkheid: de fietser had de wagen kunnen zien afkomen en de bestuurder van de bestelwagen reed vermoedelijk sneller dan 50 kilometer per uur.

(LSi)

89-jarige fietser komt om het leven in Bavikhove
© (Foto LSI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier