56-jarige Marleen Volckaert komt om het leven bij dodehoekongeval in Gullegem

Bij een verkeersongeval op de oprit van de A19 richting Ieper in Gullegem is woensdagnamiddag de 56-jarige Marleen Volckaert uit Gullegem om het leven gekomen. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het om een dodehoekongeval gaat.

De chauffeur van de vrachtwagen merkte de vrouw op de fiets niet op bij het opdraaien van de snelweg. © CLL

Omstreeks 16 uur wilde Marleen Volckaert, die vanuit Wevelgem naar Gullegem reed, de brug over de A19 oversteken. Ter hoogte van de oprit richting Ieper liep het echter mis. Bij het opdraaien van de snelweg merkte de bestuurder van een vrachtwagen haar te laat op en werd de fietsster aangereden.

Verschillende getuigen zagen het ongeval gebeuren. Een van hen verwittigde meteen de hulpdiensten, maar alle hulp kwam te laat. De vrouw overleed ter plaatse aan haar verwondingen.

56-jarige Marleen Volckaert komt om het leven bij dodehoekongeval in Gullegem
© foto CLL

De chauffeur, een 37-jarige met een uitstekende staat van verdienste bij transportfirma Staelens, verkeert in shock. Hij reed met zijn lege vrachtwagen nadat hij net terugkwam van een levering in Wevelgem. De man is afkomstig uit Henegouwen en werkt al tien jaar voor het bedrijf.

Het parket stelde een verkeersdeskundige aan en er werden ook getuigen ondervraagd. Vorig jaar gebeurde ook al op hetzelfde kruispunt een gelijkaardig ongeval.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.