50-jarige wielertoerist in kunstmatige coma na aanrijding aan Koekelarebos

Redactie KW

De 50-jarige wielertoerist uit Veldegem die zondagmiddag levensgevaarlijk gewond raakte bij een ongeval in Koekelare, wordt in een kunstmatige coma gehouden. “We moeten voorlopig afwachten. Hij was op weg naar huis na een rit naar de Kemmelberg”, zegt zijn vrouw.

K.B. (50) uit Veldegem vertrok zondagmorgen vroeg met zijn koersfiets. De man zit in een wielerclub, maar was zondag alleen op baan. Hij had een ritje naar de Kemmelberg uitgestippeld en was op weg naar huis toen het omstreeks 13.15 uur fout ging. Op het kruispunt van de Litterveldstraat met de Veldweg in Koekelare kwam het tot een aanrijding met een auto. K.B. kwam op zijn hoofd in de berm terecht en raakte daarbij levensgevaarlijk gewond.

“Hij had zijn gsm op zak en daarmee belde de politie naar mij”, zegt zijn vrouw. “Ik zag zijn naam op het scherm verschijnen maar kreeg iemand van de politie aan de lijn. Dat was uiteraard heel hard schrikken. Ze vertelden me wat er gebeurd was en ik kon zo meteen door rijden naar de spoedgevallendienst van het AZ Delta in Rumbeke waar ze hem hadden heen gebracht. Maar ik kon hem niet meer spreken. Hij was al in coma gebracht.”

Hersenscan genomen

Voor de familie en vrienden van K.B. zijn het momenteel dan ook zeer bange uren. Zij kunnen enkel afwachten. “We weten eigenlijk nog niets meer dan gisteren”, zei zijn vrouw maandagmiddag. “Voorlopig wordt hij in een kunstmatige coma gehouden. Er werd een hersenscan afgenomen en op basis daarvan zal men beslissen of ze hem al dan niet zullen laten ontwaken.”

En ook over het ongeval zelf kan zijn vrouw zich niet uitspreken. “Ik kreeg enkel wat informatie van de politie. Maar ik was er uiteraard niet bij. Dus wat er precies gebeurd is, weet ik niet. We willen ons nu gewoon op het herstel focussen. We blijven positief. Gelukkig had hij zijn fietshelm aan.”

De aanrijding gebeurde rond 13.15 uur op het kruispunt van de Litterveldstraat met de Veldweg in Koekelare. De Litterveldstraat is een weg die naast het bos van Koekelare loopt en is volledig omgeven met bomen.

“Ter hoogte van het kruispunt kwam het tot een aanrijding tussen de fietser en de bestuurder van een Renault Megane, een man van 39 jaar uit Koekelare”, zegt commissaris Wim Merlevede van politiezone Polder.

Uit de bevindingen van de deskundige is gebleken dat de auto de voorrang van rechts niet gerespecteerd heeft. Het voertuig had dus voorrang moeten verlenen aan de fietser.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier