50-jarige vrachtwagenchauffer uit Brugge komt om het leven op Brusselse Ring

Redactie KW

De vrachtwagenchauffeur die maandagochtend om het leven kwam bij het ongeval op de Brusselse Buitenring, was een 50-jarige man uit Brugge. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. De man kwam om het leven toen hij te laat remde voor een file die ontstaan was door een eerder ongeval.

Waarom de chauffeur niet tijdig heeft geremd, is nog niet duidelijk en wordt nog onderzocht. Het parket heeft een wetsdokter en een verkeersdeskundige aangesteld.

Het eerste ongeval gebeurde rond 4.20 uur, klinkt het bij de federale politie. Daar was slechts één voertuig bij betrokken. De bestuurder van het voertuig werd naar het ziekenhuis gebracht.

“Naar aanleiding van dat ongeval dienden de vrachtwagens te vertragen”, zegt parketwoordvoerder Gilles Blondeau. “De eerste twee hebben dit tijdig gedaan maar de derde vrachtwagen is met volle vaart op zijn voorganger gereden. De chauffeur van deze derde vrachtwagen, een 50-jarige man uit Brugge, is door de impact overleden. Het parket heeft een wetsdokter en een verkeersdeskundige aangesteld. Waarom de chauffeur niet tijdig heeft geremd, is nog niet duidelijk en wordt nog onderzocht.”

Door beide ongevallen was de Buitenring urenlang versperd. Pas na 13.00 uur was de snelweg volledig vrijgemaakt.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.