31-jarige fietser overleden door aanrijding met vrachtwagen

Redactie KW

Iets voor 15 uur gebeurde een zwaar ongeval met dodelijke afloop langs de Koolskampstraat in Zwevezele. Een fietser werd door een vrachtwagen aangereden en stierf ter plaatse.

Het trieste ongeval gebeurde met een fietser, Glenn De Boever (31) uit Wingene, en een kleinere vrachtwagen. Beiden reden van Zwevezele richting Koolskamp.

“Gedreven wielrenner”

Het ongeval vond plaats aan het begin van de Koolskampstraat, vlakbij het centrum. De fietser werd aangereden door de vrachtwagen en overleefde het ongeval niet. Hoe het ongeval precies gebeurde, is momenteel nog niet duidelijk. Een deskundige zal ter plaatse de juiste omstandigheden en oorzaak van het ongeval onderzoeken. De politie sloot de rijbaan af voor verder onderzoek.

Glenn De Boever was afkomstig uit Zwevezele. Hij was de echtgenoot van Virginie Goethals en vader van Rune en Remi. Glenn was zaakvoerder van het familiebedrijf De Boever Patrick en zoon Schrijnwerken, langs de Wingensesteenweg te Zwevezele op de Hille. Glenn was een gedreven wielrenner. Het was zijn grootste hobby en ontspanning. Hij was lid van de Gele Petjes Zwevezele. Voorzitter van de Gele Petjes Steven Deleu: “Ik ben enorm geschrokken toen ik het nieuws vernam. Woorden schieten tekort. Glenn was een enthousiaste levensgenieter. Een topvriend. Meer kan ik niet zeggen, het verdriet is te groot.”

(NS/foto Nele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier