29-jarige Jelle Vermote komt wonderwel goed uit zwaar verkeersongeval

Jelle en Tathiana hebben samen twee kinderen. © GF
Redactie KW

Het zag er even zeer slecht uit voor de 29-jarige Jelle Vermote uit Leisele na zijn zwaar auto-ongeval vrijdagmiddag in Alveringem. De man leek erg kritiek te zijn en hij werd in kunstmatige coma gebracht. Maar hij sloeg er zich dit weekend wonderwel doorheen. “Vrijdagnacht was loodzwaar, maar het verlossende telefoontje was een grote ontlading”, zegt vriendin Tathiana Beck.

De wereld voor de 28-jarige Tathiana stond begin dit weekend even stil. Haar vriend Jelle raakte vrijdagmiddag betrokken bij een zwaar verkeersongeval langs de Izenbergestraat in Izenberge (Alveringem) op enkele kilometers van hun woning in Leisele. De Peugeot 206 waarin Jelle zat ging aan het slippen en begon te tollen op het natte wegdek.

Net op dat moment kwam vanuit de andere richting een andere bestuurder, ook in een Peugeot 206. Die kon de tollende wagen van Jelle niet meer ontwijken en ramde die zwaar in de flank. Door de zware klap zat Jelle gekneld in zijn wagen. Hij was bewusteloos en moest door de brandweer bevrijd worden.

Zijn toestand zag er zeer benard uit. Omdat hij maar niet wakker werd, vreesden de hulpdiensten voor inwendige verwondingen. Er was sprake van acuut levensgevaar. Maar Jelle sloeg er zich dit weekend wonderwel doorheen.

Wereld staat even stil

“Ik was aan het werk in het postkantoor toen ik van een vriend ter plaatse telefoon kreeg”, vertelt vriendin Tathiana. Samen heeft het koppel twee kinderen: een zoontje van 3 en een dochter van 1. “Meteen vertrok ik naar het ziekenhuis. Daar was Jelle nog steeds niet wakker geworden. Ze brachten hem zelfs in kunstmatige coma om hem te kunnen onderzoeken op inwendige verwondingen”, doet Tathiana haar verhaal.

De wagen van Jelle was goed voor de schroothoop.
De wagen van Jelle was goed voor de schroothoop.© foto JH

“Die nacht was verschrikkelijk. Je wereld staat even stil en meteen denk je ook aan de twee kleine kindjes. Het was bang afwachten tot we zaterdag rond de middag naar het ziekenhuis konden bellen. En dan kwam het verlossende nieuws: er was niets vitaal geraakt en Jelle was intussen wakker geworden uit zijn coma. Hij reageerde goed. Dat was een enorme ontlading! Samen met zijn mama en papa was het een erg emotioneel moment”, aldus Tathiana.

Klaplong, gebroken ribben

Omwille van de coronamaatregelen kan Tathiana haar vriend maar beperkt bezoeken op de dienst intensieve zorgen van het AZ West in Veurne. “Maar alles lijkt goed te komen. Hij herkent me en praat goed. Hij heeft wel last van zijn geheugen en het ongeval is een groot zwart gat. Jelle heeft een klaplong opgelopen, drie ribben die gebroken of gekneusd zijn en een sleutelbeenbreuk.”

“Maar dat is een klein wonder, als je die enorme impact op zijn auto ziet. Wellicht is de combinatie van de storm met het gladde wegdek en de gevaarlijke Izenbergestraat de oorzaak van zijn ongeval geweest. Maar we zijn erg blij. Jelle zal moeten revalideren en kan een tijdje niet werken in de bouw maar alles komt goed!” besluit Tathiana.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier