26-jarige man kritiek nadat hij onder aarde terechtkomt in put

© TP
Redactie KW

Bij een ongeval in een tuinbouwbedrijf in de Houthulstseweg in Madonna, een deelgemeente van Langemark-Poelkapelle, is dinsdagochtend een man levensgevaarlijk gewond geraakt.

De hulpdiensten moesten dinsdagochtend even na 7 uur uitrukken voor een ernstig ongeval op een landbouwbedrijf aan de Houthulstseweg in Langemark-Poelkapelle. “Volgens de melding was een persoon vermist in een bouwput”, zegt Dominique Parmentier, brandweerofficier bij Brandweer Westhoek. “Bij aankomst bleek dat de bouwput was ingevallen.”

26-jarige man kritiek nadat hij onder aarde terechtkomt in put
© RB

Bert V., de eigenaar van het bedrijf, was op het moment van de feiten bezig met de ingevallen aarde in de 3 meter diepe put op te ruimen toen de wand het plots begaf. Het 26-jarige slachtoffer werd volledig onder de aarde bedolven. De brandweerlui konden samen met andere arbeiders de man uit de put bevrijden. Hij werd ter plaatse gereanimeerd door het medisch team van de MUG en nadien in kritieke toestand overgebracht naar het Jan Yperman Ziekenhuis. Aan de voorkant van het groentebedrijf hangt de bekendmaking uit van een verleende omgevingsvergunning voor het aanleggen van bezinkputten.

(TP/rb)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.