21-jarige vrouw met handicap naar ziekenhuis nadat ze stikt in fopspeen

© JH
Redactie KW

Een 21-jarige vrouw uit Keiem bij Diksmuide werd vrijdag met spoed opgenomen in het ziekenhuis nadat ze gestikt was in een fopspeen. Het gaat om een vrouw met een ernstige handicap.

Rond 10.35 uur merkte de moeder van de vrouw op dat er iets ernstig mis was met haar dochter. De vrouw heeft een ernstige mentale handicap en gebruikt een fopspeen. Ze bleek te stikken in die fopspeen die ze in haar mond had en kampte met ernstige ademhalingsmoeilijkheden.

De moeder belde ogenblikkelijk de hulpdiensten en vroeg hen zo snel mogelijk langs te komen. Omdat de mugheli het snelst ter plaatse zou kunnen zijn was het de bedoeling die op te roepen. De politie werd intussen opgeroepen en reed met drie voertuigen richting de Oostendestraat in Keiem, waar het gezin woont.

Heli bezet

De bedoeling was om de straat vrij te maken of om het verkeer tegen te houden zodat de mugheli zou kunnen landen. Maar de mugheli bleek bezet te zijn en daardoor werd meteen een mugdienst vanuit het ziekenhuis van Torhout ingeschakeld. Samen met de ambulanciers kreeg de vrouw de dringendste zorgen toegediend en werd daarna overgebracht naar het ziekenhuis. Over haar toestand is niets bekend. Er was door de interventie dan toch geen verkeershinder in de Oostendestraat.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier