20-jarige jongeman uit Proven hersendood verklaard na zwaar verkeersongeval in Langemark

Donderdagavond gebeurde omstreeks 18.30 uur een zwaar verkeersongeval langs de Roeselarestraat in Langemark-Poelkapelle. Een van de slachtoffer, een jongeman van 20 jaar uit Proven, is hersendood verklaard.

© Foto BF

Donderdagavond gebeurde een zwaar botsing op de Roeselarestraat in Langemark, de verbindingsweg tussen Passendale en Ieper. Een twintigjarige jongeman uit Proven kwam met twee wielen van zijn Volkswagen Golf naast de weg terecht, waarna het voertuig begon te slippen over de weg en uiteindelijk inreed op een BMW die vanuit de richting Ieper aangereden kwam.

De botsing was zwaar. De jongeman belandde naast de weg op een akker. Toen de hulpdiensten toesnelden, was hij buiten bewustzijn. De brandweer reanimeerde de jongeman een halfuur lang. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Inmiddels werd hij door de dokters hersendood verklaard. Dat meldt het parket van Ieper

De bestuurder van de BMW, een vrouw van 57 uit de regio, geraakte bij het ongeval ook gewond, maar haar toestand is minder ernstig. Door het ongeval was de Roeselarestraat gisterenavond een tijdlang afgesloten voor het verkeer. Het parket stelde een deskundige aan. De voertuigen werden nog niet vrijgegeven, de deskundige moet nog de computergegevens van de wagens uitlezen.

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.