Zultenaar Bjarne Lippens (19) nog in coma: “De eerste signalen zijn voorzichtig positief”

Bjarne Lippens werd afgelopen zaterdag aangereden door een bestelwagen en kwam zwaar ten val op zijn hoofd. © Facebook
Olaf Verhaeghe

De toestand van Bjarne Lippens, de 19-jarige fietser die afgelopen weekend in Waregem werd aangereden door een bestelwagen en sindsdien in coma ligt, is stabiel. Dat heeft zijn familie op de Facebookpagina van de jongeman gedeeld. “De komende dagen volgen nog tests en scans en als die hetzelfde resultaat geven, zal de verdoving langzaam verminderd worden in de hoop dat hij zal ontwaken uit de coma”, klinkt het.

Op het kruispunt van de Vijfseweg met de Slekkeput in Waregem vond afgelopen zaterdagavond een zware botsing plaats. De 19-jarige fietser Bjarne Lippens uit Zulte werd er aangereden door een bestelwagen en kwam zwaar ten val op zijn hoofd. De hulpdiensten snelden meteen ter plaatse en de jonge fietser moest gereanimeerd worden. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het AZ Groeninge in Kortrijk waar hij in coma wordt gehouden.

Maandag en dinsdag werden al enkele onderzoeken en scans gedaan die een voorzichtig positief signaal gaven. Dat maakte de familie van Bjarne via zijn Facebookprofiel woensdag bekend. “De scan wees uit dat zijn toestande hetzelfde is gebleven. Er is geen achteruitgang, maar ook geen uitgesproken vooruitgang. Bjarne is stabiel”, klinkt het. “De komende dagen zullen nog tests en scans gebeuren. Als deze hetzelfde resultaat geven, zal de verdoving langzaam verminderd worden. We hopen dat hij dan zal ontwaken uit de coma.”

Bjarnehttps://www.facebook.comFacebook1

Bjarne heeft vandaag een scan gehad en gisteren een test. Bij de test van de hersenactiviteit is het signaal voorzichtig…

Geplaatst door Bjarne Lippens op Dinsdag 28 januari 2020

rich1.0https://www.facebook.com/bjarne.lippens/posts/2779699248733716552

De ouders, hun partners, broers en andere familieleden bedanken in de post ook iedereen voor de steun. Wel vragen ze om hun rust te respecteren zodat ze zelf de tijd kunnen nemen om alles te verwerken. “We blijven duimen, hopen en positief denken”, besluiten ze. Bjarne is leider in KSA Zulte, speelt voetbal bij de U21 van Jonge Zulte is er ook jeugdtrainer. De hele club leeft mee met de familie en duimte en hoopt dat de Zultenaar de vechtlust en kracht vindt om snel weer de oude te worden.

Zonder fietslichtjes

Het parket van West-Vlaanderen afdeling Kortrijk stuurde zaterdagavond een verkeersdeskundige ter plaatse. Uit de bevindingen blijkt dat dat de jonge Zultenaar wellicht geen voorrang verleende en zonder fietsverlichting reed. De dichte mist die avond zou ook een rol hebben gespeeld bij het ongeval. De bestuurder van de bestelwagen, een 45-jarige man, reed niet te snel, maar legde wel een positieve ademtest af.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier