18-jarige ramt garagebox en wagen in Geluwe en neemt de vlucht

Redactie KW

Een 18-jarige reed dinsdagavond een muurtje, garagebox en wagen stuk, vluchtte naar huis, maar gaf zich later aan.

De brandweer werd gisteren rond 19.10 uur opgeroepen voor een ongeval aan de Ieperstraat in Geluwe. De eigenaar woont vlakbij. “Ik was aan het eten tot ik plots een grote klap hoorde”, vertelt hij. “Ik liep snel naar buiten en zag hoe een muurtje en mijn garagebox kapot gereden waren. De bestuurder had vluchtmisdrijf gepleegd. Er is grote materiële schade. Mijn garagebox is ongeveer een meter opgeschoven door de klap. De constructie is amper een tweetal jaar oud. Jammer genoeg stond mijn wagen in de garagebox geparkeerd op het moment van het ongeval. De wagen is dus ook beschadigd, maar ik kan nog niet inschatten in welke mate.”

“De bestuurder moet toch een eind van de rijbaan afgeweken zijn, want mijn garagebox staat op een tweetal meter van de weg. De precieze omstandigheden van het ongeval zijn me nog niet duidelijk.”

De 18-jarige bestuurder uit Menen had zich nog dezelfde avond aangegeven bij de politie. “Hij was blijkbaar in paniek thuisgekomen“, zegt de man. “Niet veel later is zijn vader afgezakt naar de plaats van het ongeval. Ik denk dat het anders maar een kwestie van tijd zou geweest zijn om de aanrijder te vinden, want de buurt wordt gefilmd met camera’s van een aanpalend bedrijf.” Volgens de lokale politie had de bestuurder niet gedronken. “De reden waarom hij in eerste instantie wegvluchtte, is mij nog niet duidelijk”, aldus hoofdcommissaris Georges Aeck. De brandweer ruimde de brokstukken en een kraan moest de garage optillen.

(TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.