Een 16-jarige jongeman die school loopt in het Roeselaarse VTI en in het internaat van OC Sint-Idesbald verblijft, wilde maandagavond van de bushalte aan de kant van het centrum van Roeselare zo snel mogelijk de overkant van de Rijksweg bereiken. Hij besliste om de drukke weg gewoon te dwarsen, maar dat liep grondig fout.

Aanvankelijk kon hij nog heelhuids de middenberm bereiken, maar toen hij over die verhoging wilde springen, kwam hij ten val. "Ik voelde iets kraken in mijn linkerbeen en zakte gewoon in elkaar", reageert hij. "Gelukkig kwam er op dat moment geen voertuig af." Uiteindelijk ging een vrachtwagen in de remmen en de chauffeur belde de hulpdiensten. In AZ Delta werd de jongeman geopereerd. Voorlopig blijft hij in het internaat, maar volgende week mag hij opnieuw naar school."

(BF/PVH)

Een 16-jarige jongeman die school loopt in het Roeselaarse VTI en in het internaat van OC Sint-Idesbald verblijft, wilde maandagavond van de bushalte aan de kant van het centrum van Roeselare zo snel mogelijk de overkant van de Rijksweg bereiken. Hij besliste om de drukke weg gewoon te dwarsen, maar dat liep grondig fout. Aanvankelijk kon hij nog heelhuids de middenberm bereiken, maar toen hij over die verhoging wilde springen, kwam hij ten val. "Ik voelde iets kraken in mijn linkerbeen en zakte gewoon in elkaar", reageert hij. "Gelukkig kwam er op dat moment geen voertuig af." Uiteindelijk ging een vrachtwagen in de remmen en de chauffeur belde de hulpdiensten. In AZ Delta werd de jongeman geopereerd. Voorlopig blijft hij in het internaat, maar volgende week mag hij opnieuw naar school."(BF/PVH)