15-jarig meisje zwaargewond na aanrijding met kusttram

De kusttram kon een aanrijding niet meer vermijden. © Jan Van Maele
Redactie KW

Woensdagavond rond 19 uur is een 15-jarig meisje aan de oversteekplaats in de Reigaarsvlietstraat in Knokke-Heist aangereden door de kusttram. Ze werd zwaargewond, maar verkeert niet in levensgevaar.

De tiener had woensdag een dagje op het strand doorgebracht met haar vriend en reed even voor 19 uur met haar fiets naar huis. De 15-jarige draaide vanuit de Eeuwfeestlaan de Reigaarsvlietstraat in en wilde even verderop de tramsporen dwarsen aan een oversteekplaats voor fietsers en voetgangers. Het liep er echter gruwelijk mis.

https://www.youtube.com/watch?v=O_9QQfFrpQQ

Op het moment dat ze de sporen wilde kruisen, kwam de kusttram van Heist naar Knokke voorbij. Het meisje werd aangereden door de tram en kwam zwaar ten val. Van haar fiets, die meters werd meegesleurd door de tram, bleef niet veel meer over. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar.

Haar ouders overwegen een klacht tegen de De Lijn in te dienen, omdat de signalisatie aan de oversteekplaats niet naar behoren werkte. Door werkzaamheden zijn die tijdelijk buiten gebruik. Er zijn wel waarschuwingsborden aangebracht. In het verleden waren er ook al problemen. De oversteekplaats staat bekend als zeer gevaarlijk.

(JVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier