15 bewoners geëvacueerd bij brand in Wevelgems appartementsgebouw

© LSi
Redactie KW

In de Spoorwegstraat in Wevelgem zijn zaterdagochtend iets voor 8 uur 15 bewoners van een appartementsgebouw geëvacueerd. Op een appartement op de benedenverdieping van het gebouw was brand aan een salontafel ontstaan.

Door het vuur verspreidde er zich heel wat rook in de gangen over het hele gebouw. Het brandalarm deed zijn werk om alle bewoners uit hun slaap te halen. Door de vele rook slaagden enkelen er wel niet meer in zelf via de trappen naar beneden te geraken. Twee ambulanciers waren als eersten ter plaatse en maakten gebruik van de ladder van de eerste brandweerwagen om 5 bewoners aan de voorkant van het gebouw via de ladder naar beneden te halen. Ook Rusty Vaernewyck (40) moest met een ladder naar beneden worden gehaald. “Ik deed mijn deur open en de gang hing vol zwarte rook“, getuigt hij. “Ik deed de deur weer dicht en liep naar het balkon. Met een ladder haalden de hulpverleners me naar beneden. Er was toch even paniek.”

Eén bewoner had in de ambulance verzorging nodig. De bewoonster van het getroffen appartement Marian K. (48) gedroeg zich agressief en werd door de politie van de zone Grensleie meegenomen. Na onderzoek van de wetsdokter kwam het tot een gedwongen opname in een psychiatrisch centrum. Over de oorzaak van de brand is geen duidelijkheid. Het vuur ontstond aan een salontafel en zetel waarin de bewoonster lag te slapen. Na een klein uurtje mochten alle bewoners terugkeren. Het getroffen appartement zal eerst een grondige reinigingsbeurt nodig hebben vooraleer het opnieuw bewoonbaar zal zijn.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier