1.600 mensen wonen uitvaart in Meulebeke van verongelukte fietsster Veronique bij

© LB
Redactie KW

De uitvaartdienst van Veronique Vandenberghe, die op vrijdag 5 april om het leven kwam in een tragisch verkeersongeval aan de Vierhoek in Tielt, bracht 1.600 mensen bijeen in de Sint-Amanduskerk in Meulebeke.

Op zaterdag 13 april om 10 uur had de uitvaartdienst plaats en om 9.15 uur waren de 550 stoelen in de Sint-Amanduskerk al allemaal bezet en vormde zich niet alleen in maar ook buiten het kerkgebouw rijen wachtenden om hun laatste eer te betuigen.

De dienst werd voorgegaan door priester Rudi. Ontroerend was de tekst van dochter Romy die haar mama een wegwijzer en het grote voorbeeld noemde. Nog emotioneler werd het toen echtgenoot Wim Vancoillie ‘hun levensverhaal’ voorlas en daarna om een applaus vroeg voor Veronique. Er volgde een minutenlange staande ovatie, nog nooit meegemaakt in de parochiekerk. Niet alleen de muziekkeuze maar ook het inbrengen van The Last Post, gespeeld door trompettisten Dieter Pollet en Nancy Vervaeke, zorgden voor kippenvelmomenten. Onder de tonen van You’ll never walk alone werd de uitvaartplechtigheid afgesloten.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier