Ongeval na achtervolging nabij verkeerswisselaar in Aalbeke, twee agenten gewond

Redactie KW

De verkeerswisselaar in Aalbeke was vanochtend ter hoogte van de E403 richting Doornik een hele tijd afgesloten voor alle verkeer.

Enkele inbrekers, die zich verplaatsten in een wagen met Franse nummerplaat, werden op heterdaad betrapt toen ze een slag wilden slaan op een motorzaak in Handzame. Ze gingen er vandoor in de richting van Lichtervelde en gingen daar de snelweg op. Een getuige die alles in Handzame had zien gebeuren, alarmeerde de politie. Bij toeval was een patrouillewagen van de politiezone Riho net onderweg en begon een speurtocht. Met succes, want het kwam tot een achtervolging. Die eindigde met een zwaar ongeval waarbij de inbrekers achteraan op een combi inreden. Drie van hen konden meteen in de boeien worden geslagen, maar een vierde kon ontkomen. Zolang die werd gezocht bleef het klaverblad afgesloten. Uiteindelijk werd de vierde inbreker ook gevat. De verkeerswisselaar is opnieuw vrijgemaakt voor alle verkeer.

Bij het ongeval raakten twee inzittende agenten van de combi gewond, ze werden voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht.

(FJA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities Kortrijks Handelsblad en De Weekbode Torhout.

Ongeval na achtervolging nabij verkeerswisselaar in Aalbeke, twee agenten gewond

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.