Ongeval met 5 voertuigen op E17 veroorzaakt ravage

Redactie KW

(UPDATE 2) Op de E17 in Kortrijk is een spectaculair ongeval gebeurd waarbij 4 wagens en een ambulance betrokken waren. Twee mensen raakten licht gewond.

De oorzaak van het ongeval is nog niet helemaal duidelijk. Hoe dan ook begon een wagen met een caravan plots te slingeren en kwam dwars op de weg te staan. Een bestelwagen, een ambulance en twee andere personenwagens reden erop in. De chauffeur van de wagen met de caravan, een man uit het Nederlandse Goes, raakte licht gewond. Ook zijn vrouw werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

File

Volgens sommige bronnen werd de Nederlandse chauffeur gehinderd door nog een andere chauffeur, die na het ongeval gewoon is doorgereden. Mogelijk was die rechts aan het inhalen en liep er iets mis.

De E17 Gent-Kortrijk-Rijsel werd een tijd afgesloten. Er ontstond een file van enkele kilometers. Omstreeks 11u40 uur werd de pechstrook vrijgegeven. Om 13u30 kon de autosnelweg weer volledig open gaan.

(Belga/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van Focus, vanaf 18 uur. Lees hier ook meer over in de Krant van West-Vlaanderen van 26 augustus.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.