Onderzoek naar biologische afbraak slib in Blankenbergse haven

Redactie KW

Blankenbergs schepen en Vlaams volksvertegenwoordiger Patrick De Klerck (Open Vld) laat onderzoeken of het slib in de Blankenbergse jachthaven biologisch kan worden afgebroken. De schepen wil daarmee de kwaliteit van het zwemwater voor de badstad verhogen.

Bij hevige regenval wordt water van de Blankenbergse riolen in de haven gestort om het onderlopen van kelder te vermijden. Het rioolwater zet daarop zijn weg verder naar zee.

Patrick De Klerck informeerde onlangs bij Vlaams minister voor Leefmilieu Hilde Crevits (CD&V) naar de kwaliteit van het kustwater. De minister antwoordde dat bij 97,5 procent van de meetpunten de Europese minimumnorm wordt behaald. De situatie is in 2007 spectaculair verbeterd in vergelijking met de vorige jaren.

De meeste verontreiniging blijkt nog steeds te komen van de lozingspunten uit het binnenland. De meeste van die lozingspunten spuien alleen oppervlaktewater. In Blankenberge blijft er een probleem bestaan met het overstort voor afvalwater uit de riolen. (Bron: Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.